Consumentenbond WeSmoke gaat back to basic

 

 

 

WeSmoke viert lustrum met nieuwe vereniging en community

Consumentenorganisatie We Smoke heeft in 2016 haar eerste lustrum als actief deelnemer in het cannabis- en coffeeshopdebat. In deze eerste vijf jaar is de consumentenorganisatie uitgegroeid tot een volwaardig gesprekspartner voor onder andere (semi)overheid en de coffeeshopsector. Ook op het politieke toneel weet stichting We Smoke deuren te openen en visies bij te stellen. Door veelal op diplomatieke wijze en in stilte te opereren heeft stichting We Smoke zich ontpopt tot een betrouwbare organisatie die de gemiddelde cannabisliefhebber in Nederland kan vertegenwoordigen. Met deze positie denkt de stichting ook in de komende jaren een bijdrage aan het cannabisbeleid te kunnen leveren ten gunste van de doelstellingen en de gehele doelgroep.

Toch is er na evaluatie ook reden voor een kritische noot. Om een doorslaggevende bijdrage te leveren aan onvolkomenheden in dit drugsbeleid is directe betrokkenheid met de doelgroep van cruciaal belang. Sinds de officiële oprichting in 2011 van stichting We Smoke hebben een aanzienlijk aantal sympathisanten zich als zodanig ingeschreven bij de stichting. De vele ingekomen mailberichten en reacties via de website gaven We Smoke in de afgelopen jaren, naast andere signalen uit het land, een actueel beeld van de knelpunten die worden ervaren bij het drugsbeleid. Ondanks deze populariteit en vele inschrijvingen heeft de stichting nog geen middelen gehad om voor haar sympathisanten een volwaardige community op te bouwen.

De vernieuwde betrokkenheid en binding met de sympathisanten en de gehele doelgroep krijgt in 2016 gestalte via ons platform Cannabis in Town  en de omvorming van de stichting naar een vereniging. Met de ontwikkeling van een totaal nieuw platform is een lang gekoesterde wens van de consumentenorganisatie in vervulling gegaan.
Door het optuigen van een community, op de website van de vereniging, is er een formule gevonden om de binding met de achterban te versterken en dit een betrouwbare vorm te geven richting toekomst. De community is onder andere een platform voor discussie en het delen van informatie van leden via bijvoorbeeld een forum en allerlei andere interactieve tools, een echte speelplaats voor blowers dus!

Er wordt via de vereniging een actieve rol gecreëerd voor leden. Ter verbetering van functionaliteit van de community en de werkzaamheden van het dagelijks bestuur van We Smoke.

In een nieuw strategisch actieplan en de nieuwe website, die eind februari wordt gepresenteerd, wordt een toelichting gegeven over de wijze waarop stichting WeSmoke zich de komende jaren wil manifesteren in samenwerking met de community en de vereniging.
(om nog beter beslagen ten ijs te komen is de lancering van de nieuwe website om technische redenen uitgesteld tot medio april)

Tot snel!!

Bestuur We Smoke