30-10-2013: Deelname Congres De Transparante Keten

30-10-13: Congres: De Transparante Keten

logoDTKOp 30 november was Stichting WeSmoke aanwezig op het congres

De Transparante Keten, een initiatief van stichting Epicurus Foundation en het Transnational Institute (TNI). Stichting Epicurus Foundation is een Nederlandse stichting die is opgericht door cannabisondernemers die een inhoudelijke bijdrage willen leveren aan het nationale debat over cannabisregulering. Het Transnational Institute heeft een Drugs and Democracy programma, waarin zij zich op internationaal niveau bezighouden met het drugsbeleid. Met het congres De Transparante Keten wordt gestreden voor een controleerbare en transparante cannabisketen, iets dat onze stichting ook hoog op de agenda heeft staan.

PanelDTK

Myranda Bruin, Tjalling Erkelens en Dimitri Breeuwer

Dimitri Breeuwer, woordvoerder van Stichting WeSmoke, heeft op dit congres deelgenomen aan een panel van deskundigen die een discussie voerden rondom de stelling “Lost een transparante en controleerbare keten de problemen op?” Dimitri Breeuwer stelde dat een transparante keten zorgt voor de mogelijkheid van eenduidigheid en waarborg van het product.

DTK

Jan Brouwer, Gerard Spong, Martin Jelsma en Magda Berndsen

Bijgeleverde productinformatie bij de aankoop van cannabis geeft duidelijkheid, zowel voor de consument als voor de omgeving, over de afkomst en de samenstelling van het cannabisproduct. Met alle discussies en sprekers was een duidelijk signaal afgegeven naar de beleidsmakers in Den Haag. Het was een spraakmakend congres met veel belangstelling van de media. De videoboodschappen van VVD coryfee Frits Bolkenstein en de Engelse bijdrage van Sir Richard Branson maakten veel indruk. Dit congres heeft aangetoond dat de wereld in beweging is en dat Nederland niet kan en mag achterblijven.

Dutch videomessage

English Videomessage
                foto’s: VOC Nederland