07-05-12: Start meldpunt Leefbaarheid en Veiligheid

7 mei 2012, De Partij van de Arbeid (PvdA) in Venlo start een Meldpunt voor leefbaarheid & veiligheid. Vanaf vandaag kan iedereen overlast, zoals illegale drugsdeals, melden op de website van de PvdA Venlo. Meldpunt-LeefbaarheidDe invoering van de wietpas op 1 mei houd de gemoederen flink bezig.
De partij krijgt signalen over een toename van drugsrunners in het straatbeeld, iets waar de PvdA vorig jaar al voor waarschuwde bij de begrotingsbehandeling.

Consumentenbond WeSmoke steunt het meldpunt

Het PvdA-meldpunt, en het achterliggende doel om drugsoverlast te stoppen, wordt gesteund door Cannabis Consumentenbond WeSmoke. Na de invoering van de wietpas liet woordvoerder Dimitri Breeuwer weten dat er chaos en onrust was ontstaan. Met als gevolg aangiftes over discriminatie en een aantal coffeeshops dat de deuren sloot, zoals Oase en Roots in Venlo. “De wietpas is een mislukking. Nederland zet zich hiermee ver terug in de tijd. OverlastHet is goed dat de PvdA nu gaat monitoren hoe erg het verleden in Venlo herleeft. De meeste blowers hebben een hekel aan overlast en criminaliteit. Wij zullen onze achterban daarom oproepen misstanden in Venlo bij de PvdA te melden.” aldus Breeuwer.


.- Archief